Leder du efter et erhvervslån?

Vi har gjort det nemt for erhverv at kunne finde et erhvervslån. Da dette er en relativ ny ting, kan det være svært at finde ud af, hvor man skal finde dem henne. Det har vi gjort nemt for dig.

laanmigpenge-maskot-til-lån

Du er her: Hjem » Erhvervslån

sådan bruger du vores side

betænksom

Sammenlign erhvervslån

glad for at låne penge

Vælg dit erhvervslån

blinker efter at have lånt penge

Ansøg erhvervslån

Hvorfor skal man vælge et erhvervslån?

Som nystartet selvstændig kan det nogle gange være svært at komme i gang. Opstartskapital er noget af det vigtigste, hvis man vil komme godt fra land. Derfor er der flere og flere, som søger efter et erhvervslån. Denne lånetype kan være med til at give en god start på tilværelsen. Når man normalt tænker på lån, så er det ofte privatlån, som først rammer tankerne. Selvom privatlånsmarkedet er stort, så er der faktisk flere og flere banker, som har fået øjnene op for erhvervslån. Vi vil på denne side prøve at komme med gode tips, tricks og guides til dig, som søger et lån til en virksomhed.

Her finder du erhvervslån

Letfinans Erhvervslån

Lånebeløb
50.000 - 10.000.000 kr.
Dine fordele med lån fra Letfinans
ANSØG GRATIS PÅ 2 MINUTTER
MODTAG FLERE TILBUD
4.8 ud af 5 baseret på 179 anmeldelser
Rente fra 4,0% p.a.
Låneeksempel: Den faktiske månedsafgift baseres på din virksomheds score.

Qred

Lånebeløb
10.000 - 500.000 kr.
Dine fordele med lån fra Qred
Udbetaling samme dag
Ingen bindingstid
En fast månedsagift
Svar på en låneansøgning inden for en time
Låneeksempel: Den faktiske månedsafgift baseres på din virksomheds Qred score. Du betaler kun for de måneder, du har lånet hos Qred.

Virksomhedslån kan hjælpe erhverv i gang

Indhold på siden
    Add a header to begin generating the table of contents

    Hvorfor er der nogle der søger erhvervslån?

    Når det kommer til at låne penge, så er det noget som alle mennesker kan have brug for. Faktisk er det sådan, at de fleste mennesker faktisk har gjort det på et tidspunkt i deres liv. Dette scenarie er ikke anderledes, når det kommer til erhverv. Faktisk er det sådan, at de fleste virksomheder er ude og hente et erhvervslån i begyndelsen. Der er en tendens til at tro, at et erhvervslån er af en stor størrelse. Dette er dog ikke faktum. Mange små virksomheder låner måske blot til et produktionsapparat. På den måde kan de påbegynde produktionen og samtidig få gang i deres forretning. Fordelen ved erhvervslånsmarkedet er, at dette er meget fleksibelt. Man kan finde det virksomhedslån som passer til den forretningsplan man har lagt – stort som småt.

    Det er dog ikke kun nystartede erhverv, som har behov for at låne. Etablerede erhverv har nogle gange brug for at ekspandere. Dette kan være penetrering af nyt marked, oprustning af eksisterende marked eller blot udvidelse af eksisterende virksomhed. Til dette kræves der ofte ekstra kapital. En af de måder hvorpå man kan tilføre dette er altså gennem et lån. Ofte forelægges der en investeringsplan, som tydeligt skildrer formålet med investeringen, samt hvornår investeringen bliver givende. På den måde har erhvervet også en klar idé til, hvor meget og hvornår de kan betale tilbage.

    Hvad er et erhvervslån?

    Erhvervslån eller virksomhedslån, som man også kender det i daglig tale, er et lån, som man kan optage som virksomhed. Det er altså ikke et lån, som du kan gå ud og optage som privatperson. Der findes dog flere forskellige typer af erhvervslån, som alle er gode at kende til, inden man vælger at kaste sig ud i det. Vi vil gennemgå de forskellige typer på denne side, hvorfor du gerne skulle blive klogere på det hele.

    Obligationslån

    Vi kommer nok til at blive en anelse tekniske nu, men der kommer en forklaring på det, så giv ikke op. Obligationslån har også det tekniske term som hedder fastforrentet realkreditlån. Dette bunder reelt i, at der købes og sælges obligationer på børsen. Grunden til at man gøre dette er, at man kan opnå en relativ lang løbetid. Derudover kommer der også en relativt lav rente. Mange kender modellen fra aktiehandel. Den fungerer på samme måde. Måske har du også stiftet bekendtskab med obligationer gennem f.eks. din pension. Der findes en ret stabil økonomisk effekt omkring obligationer, hvorfor denne ikke oplever de samme udsving, som andre ting gør.

    Renten fastsættes efter udbud-efterspørgsels modellen. Når man snakker om obligationer, så snakker man også om kurs. Kurstallet man arbejder efter hedder 100. Og i bund og grund gælder det om at komme så tæt på 100 som overhovedet muligt. Lyder det kringlet? Det forstår vi godt. Lad os derfor komme med et eksempel.

    Sådan ser et obligationslån ud

    Du låner 20.000 kroner til kurs 99. Det betyder at for hver 100 krone du har lånt, er disse reelt kun 99 kroner værd. Altså har du "kun" lånt 19.800 kroner. Dertil kommer der ofte en lav rente. Du skal nemlig også tage højde for obligationsrenten, som kommer oveni. Denne er præget af efterspørgslen på markedet.

    I 2019 oplevede vi, at der blev åbnet op for den historisk lave 0,5 rente inden for obligationslån. Det betyder at renten man låner til blot ligger på 0,5%. Det specielle ved, at denne blev åbnet var, at 1% renten havde en positiv kurs. Det betyder at man på det tidspunkt fik udbetalt flere penge end man lånte. Det kalder man kursgevinst. Du skal dog ikke lade dig narre, for det betyder ikke du tjener penge, da der stadig tillægges rente. Derfor skal man altid overveje, om den høje kurs er bedre, end den lave rente med mindre kurs.

    Du kan altid finde dagens kurs og rente på FinansDanmarks hjemmeside.

    Fastforrentet erhvervslån

    Lyder obligationslån som noget, hvor der er for mange parametre du ikke kan styre? Ønsker du i virkeligheden blot et lån, hvor du ved, hvad du skal betale tilbage hver måned. Så er obligationslånet faktisk noget, som kan være en god mulighed for dig. Der findes nemlig flere typer af dette lån. Det som vi gerne vil tale om her er det kurssikret obligationslån. Det betyder altså at man går ind og kurssikrer, sådan at kursen forbliver den samme.

    Hvorfor kurssikrer alle ikke?

    En kurssikring er ikke nødvendigvis en god ting. Som med alt andet, så stopper du noget organisk, og laver det til noget statisk. Det betyder altså at du ikke længere vil kunne være med på opsvinget. Skulle kursen stige ville du ikke få denne fortjeneste. Derudover koster det dig også noget at sikre kursen. Oftest afhænger dette af banken, men det koster normalt i omegnen af 0,6 kurspoint at låse den fast. Lad os antage at kursen i dag ligger på 99,4 og renten hedder 0,5%. Vælger du at låse den, så kommer du altså til at sidde med ca. kurs 98,8 til en 0,5% rente. Skulle den i morgen stige til 99,9 får du altså ikke kursgevinsten. Dog vil du ikke tabe noget, hvis den falder. På den måde kan du altså sikre, at du altid skal betale det samme tilbage.

    Det her bør du vide om erhvervslån

    En af de mere populære erhvervslånetyper i dag er erhvervslån uden sikkerhed. Når man kigger historisk så har denne mulighed altid været lidt sværere at få lov til at låne. Det er oftest fordi at denne falder sammen med en økonomisk krise, hvor virksomhederne har måtte dreje nøglen om og begære sig konkurs.

    Mange har overvejet muligheden for at ansøge om et privatlån, hvorefter man så skyder penge ind i virksomheden. Denne mulighed er der også, det er dog bare ikke det samme som et erhvervslån. Det er nemlig sådan, at du benytter dit CPR nummer, hvis du optager et privatlån, hvorimod du benytter et CVR ved erhvervslån. Dette har betydning for hæftelsesdannelsen, hvilket har betydning for, hvem der skal betale tilbage, hvis noget går galt.

    Erhvervslån

    I dag er der mange muligheder for at låne penge, det gælder både hvis du som privatperson har behov for lidt ekstra til at forsøde tilværelsen investere i en bil, eller forbedre boligen. Du kan selvfølgelig låne penge i banken, men der findes også mange låneudbydere på nettet, hvor du nemt og hurtigt kan ansøge om at optage et lån. Det er dog ikke kun som privatperson, at du har mulighed for at tage et lån. Udover privatlån findes der også et lån, som er målrettet virksomheder, det hedder et erhvervslån eller et virksomhedslån. Et erhvervslån er et lån du kan optage hvis du har en virksomhed og du har behov for at foretage en investering i virksomheden. I denne artikel kigger vi nærmere på erhvervslån, hvor du kan optage dem, hvad det koster og hvordan du får overblik over de forskellige lån.

    Hvem kan tage erhvervslån?

    Et erhvervslån er, som navnet antyder, et lån man optager i forbindelse med erhverv. Et erhvervslån er således et lån, der er målrettet virksomheder. Det betyder også, at du ikke kan optage et erhvervslån som privatperson. Et krav for at kunne optage et erhvervslån er, at du har en virksomhed med et dansk CVR nr., herudover må virksomheden ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller lignende registre.

    Hvad kan man bruge et erhvervslån til?

    Der kan være mange årsager til, at din virksomhed har behov for at optage et lån. Det kan eksempelvis være fordi du skal bruge penge til at foretage en opgradering af din virksomheds kontorfaciliteter, produktionsudstyr, inventar, forretningslokaler, hjemmeside, markedsføring eller noget helt andet, der relaterer sig til din virksomhed. Det kan også skyldes, at du netop har startet virksomheden og du har behov for midler til at få gang i virksomheden. Der er ofte mange udgifter forbundet når man som ny virksomhed, skal etablere sig på markedet, derfor kan det være relevant med en økonomisk indsprøjtning i en opstartsfase.

    Hvor kan man optage et erhvervslån?

    Du kan selvfølgelig gå ned i din bank og tage en snak med dem om dine lånemuligheder, men der er også andre muligheder end banken. Det gælder også når vi snakker om erhvervslån. Der er for eksempel mange finansieringsselskaber, der tilbyder erhvervslån på nettet. Det hele forgår online og det nemt og hurtigt at ansøge om lånet. Når du har ansøgt om et lån på nettet, vil du ofte får svar på din låneansøgning allerede samme dag og ofte har du også pengene på din virksomheds konto den samme dag, som lånet er blevet godkendt.

    Hvor meget kan jeg låne til min virksomhed?

    Det er svært at give et entydigt svar på hvor meget du kan låne til din virksomhed. Det afhænger af ofte af virksomhedens økonomiske situation. Jo bedre økonomien er i din virksomhed jo flere penge har du mulighed for at låne. Beløbet du kan låne, vil dog også ofte variere fra låneudbyder til låneudbyder.

    Ligesom alle andre lån, skal et erhvervslån selvfølgelig også tilbagebetales. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed ikke optager større lån end virksomheden har mulighed for at tilbagebetale. Det er en god idé at afdække låne behovet og herefter lægge et realistisk budget for virksomheden, skab et overblik over indtægter og udgifter og kortlæg hvor stor et rådighedsbeløb du har hver måned og hvor mange penge du har at gøre godt med i forhold til at afdrage din gæld. Her bør du også overveje hvor hurtigt du ønsker at afdrage gælden. Du kan eventuelt også tale med din revisor inden du beslutter dig for, om du skal optage et erhvervslån.

    Hvad koster det at optage et erhvervslån?

    Der er ikke en fast pris på et erhvervslån, prisen vil selvfølgeligt variere alt efter dit lånebehov – altså hvor mange penge du vælger at låne. Men priserne kan også variere fra låneudbyder til låneudbyder. Når du vil kende prisen på lånet, så skal du kigge på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent. ÅOP indeholder alle udgifterne der er ved at have lånet, både renter og gebyrer. Jo lavere ÅOP er jo billigere er lånet.

    Hvad er renten på et erhvervslån?

    Renten på erhvervslånet vil blandt andet afhænge af hvor du vælger at optage lånet. Det er dog ikke nok, at du kun kigger på renten. Du skal derfor fokusere på ÅOP for at få et overblik over de samlede omkostninger ved lånet. Inden du vælger hvor du vil optage erhvervslånet er det en god idé, at undersøge markedet. Der kan nemlig sagtens være penge at spare ved at sammenligne de forskellige låneudbyderes priser og finde den billigste udbyder. Når du sammenligner lånene skal du gå efter det lån, der har den laveste ÅOP.

    Sammenlign låneudbydere

    Det kan være en stor opgave at holde styr på alle de forskellige lånemuligheder der findes på nettet, hvis du selv skal sidde og holde styr på alle udbyderne. Heldigvis er der nogen der har gjort benarbejdet for dig. Der findes nemlig en del hjemmesider rundt om på nettet hvor lån fra de forskellige låneudbydere sammenlignes. Herved er det let for dig, at få et overblik over de billigste erhvervslån og du kan klikke dig direkte videre til udbyderen og ansøge om lånet. Inden du optager lånet bør du læse lånebetingelserne grundigt, så du ved hvad du siger ja til og ikke får nogen ubehagelige overraskelser når du skal i gang med at tilbagebetale lånet. Vi ønsker dig god fornøjelse med dit erhvervslån.

    Erhvervslån eller virksomhedslån, som man også kender det i daglig tale, er et lån, som man kan optage som virksomhed. Det er altså ikke et lån, som du kan gå ud og optage som privatperson. Der findes dog flere forskellige typer af erhvervslån, som alle er gode at kende til, inden man vælger at kaste sig ud i det.

    Faktisk er det sådan, at de fleste virksomheder er ude og hente et erhvervslån i begyndelsen. Der er en tendens til at tro, at et erhvervslån er af en stor størrelse. Dette er dog ikke faktum. Mange små virksomheder låner måske blot til et produktionsapparat. På den måde kan de påbegynde produktionen og samtidig få gang i deres forretning. Fordelen ved erhvervslånsmarkedet er, at dette er meget fleksibelt. Man kan finde det virksomhedslån som passer til den forretningsplan man har lagt – stort som småt.

    Vi kommer nok til at blive en anelse tekniske nu, men der kommer en forklaring på det, så giv ikke op. Obligationslån har også det tekniske term som hedder fastforrentet realkreditlån. Dette bunder reelt i, at der købes og sælges obligationer på børsen. Grunden til at man gør dette er, at man kan opnå en relativ lang løbetid. Derudover kommer der også en relativt lav rente. Mange kender modellen fra aktiehandel. Den fungerer på samme måde. Måske har du også stiftet bekendtskab med obligationer gennem f.eks. din pension. Der findes en ret stabil økonomisk effekt omkring obligationer, hvorfor denne ikke oplever de samme udsving, som andre ting gør.

    Lånmigpenge.dk har samlet forskellige billige erhvervslån her på siden. Når du har ansøgt om et lån på nettet, vil du ofte får svar på din låneansøgning allerede samme dag og ofte har du også pengene på din virksomheds konto den samme dag, som lånet er blevet godkendt.

    Der er ikke en fast pris på et erhvervslån, prisen vil selvfølgeligt variere alt efter dit lånebehov – altså hvor mange penge du vælger at låne. Men priserne kan også variere fra låneudbyder til låneudbyder. Her på Lånmigpenge.dk kan du finde basale omkostninger forbundet med de forskellige erhvervslån.

    Renten på erhvervslånet vil blandt andet afhænge af hvor du vælger at optage lånet.