Et lån er en aftale mellem to parter

Et lån defineres af en låntager eller debitor og en långiver eller kreditor.

laanmigpenge-maskot-til-lån

Du er her: Hjem » Lån

betænksom

Hvad er et lån?

glad for at låne penge

Er det bare det?

blinker efter at have lånt penge

Tak for hjælpen

Lån

Lån er noget alle mennesker i større eller mindre grad har stiftet bekendtskab med gennem deres liv. Det kommer i forskellige afskygninger. Finansiering og lån går ofte hånd i hånd. Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan låne penge. Samtidig er der også forskellige behov. Hvad man låner penge til, er ofte en individuel ting. Deraf kommer også det individuelle lånebehov.

Hvad er et lån?

Slår man op på wikipedia kommer der en meget konkret definition på, hvad et lån er. Her defineres det som værende en aftale, som er indgået mellem to parter. Disse parter kaldes henholdsvis for långiver eller kreditor. Denne part er dem som udbyder lånet – altså dem man kan låne af. Den anden part er lånetageren eller debitoren, det er altså den part som låner. Debitoren påtager sig et ansvar ved lånets indgåelse. Hermed forpligter denne sig, til at leverer det aftalte tilbage. Taler man om pengelån, så aftales der som oftest et vederlag, som dække den risiko lånegiver har. Dette er det som man kender som rente. Derudover er der oftest også oprettelses- eller stiftelsesgebyrer. Disse kalder man normalt vis for kreditomkostningerne.

Hvilke karakteristika er der ved et pengelån?

Når man snakker om pengelån, så er der ganske vidst nogle ting, som definerer dette.

  1. Hovedstolen – som man i daglig tale kalder lånebeløbet. Det er dette beløb som låntager ønsker at låne, og samtidig med långiver har givet accept til dette.
  2. Amortisationsforløbet – det som vi kender som tilbagebetalingstiden. Der er her man finder ud af, hvilke afdrag der skal forelægges. Det kan f.eks. være den månedlige betaling.
  3. Rentebetaling – her finder man ud af, hvordan renten skal fastlægges. Derefter fastsættes en rentebetalingsmodel.
  4. Rentefastsættelsen - Her kigger man på, hvilken type rente der vælges til lånet. Der er flere forskellige modeller her. Er renten den samme hele vejen igennem, så er det et fast forrentet lån. Derudover er der normalt vis også den variable rente, hvor renten styres af den nationale. Her vil afdrag være forskellige fra afdrag til afdrag. Vælger man et lån, hvor der ikke er nogen ende på, så arbejder man med uamortisabelt lån eller en perpetuitet.

Hvad betyder det at långiveren vurderer risikoen?

Ved en låneansøgning vil lånegiveren altid risikovurderer låntageren. Denne vurdering bunder helt kort i, hvad risikoen er for, at lånegiver ikke får det fulde beløb retur. Denne proces kaldes en kreditvurdering. For at kompensere for risikoen for ikke at få det fulde beløb retur pålægges der gebyrer og renter. Disse bliver et udtryk for, hvor stor en risiko låntager vurderes til at udgøre. Jo højere omkostninger desto mindre strengt filter forelægges der. Derfor ses det også at kviklån har høje renter, da dette oftest er nemmere at tage, end de store forbrugslån.

Et lån er en transaktion der bliver foretaget mellem lånegiver og lånetager. Lånegiveren bevilger lånetageren noget gennem aftale, som indeholder en plan for indfrielse af dette.

Lånmigpenge har samlet en række forskellige danske lån. Her har du mulighed for nemt og overskueligt at sammenligne forskellige lån, sådan du selv kan vælge det lån som passer dig.

Ja, vi har forskellige typer af lån. Lån uden sikkerhed er blandt en af de ting du kan finde herinde.

Du klikker blot på det lån du vil ansøge og følger anvisningerne der kommer.