Lån til hus?

Mangler du et lån til hus? Har banken sagt du selv skal kunne lægge 5% af husets værdi? Vi hjælper dig.

laanmigpenge-maskot-til-lån
betænksom

Kan jeg ikke få hus nu?

glad for at låne penge

et lån til egenbetaling(?)

blinker efter at have lånt penge

Tak for hjælpen

Lån til hus

Er det i år, at du planlægger at flytte til et nyt hus? Har drømmene længe været der, men du har ikke lige haft overskud til at rykke på det. Måske har du først lige kommet på tanken om, at du skal flytte til et hus? Hvor om alting er, så er du her, fordi du godt kunne til dig et lån til hus. For at kunne hjælpe med dette, så er det vigtigt, at man forstår lidt omkring, hvordan boliglånemarkedet er skruet sammen.

Når man skal finde et lån til hus, så skal man først og fremmest definerer, hvad lånet skal dække. Skal lånet dække hele huset, eller skal det blot være den obligatoriske 5% udbetaling? De fleste der kommer herinde, søger om hjælp til udbetalingen til hus.

Det er nemlig kommet nye regler for, at man selv skal kunne lægge en egenbetaling på 5 % af købesummen. Oftest så er det bare ikke så nemt at kunne opfylde denne egenbetaling.

Er det muligt for mig at låne til egenbetalingen på de 5%?

Lån til hus i dag

Som med alt andet, er der også en undtagelse som afkræfter reglen. Skulle du være helt ung førstegangskøber, og ikke have den store opsparing, så er mulighed for, at du kan låne det hele. Dog kommer det ikke uden betingelser. Et lån til hus, det fulde beløb, som ung kræver følgende:

  • Dit rådighedsbeløb skal være meget højere end det som banken normalt kræver. Det betyder altså du skal have langt flere penge til gængelig end du normalt skulle. Banken har nogle normale retningslinjer for, hvad man normalt skal have til rådighed. Normalt skal dit rådighedsbeløb ligger på 5-6000 kroner som enlig. 8500-10000 kroner for par og så skal der tillægges 2500 kroner per barn.
  • Du skal acceptere at betale mere af på lånet inden for de første 3 år. Det vil sige du skal nedbringe dit lån til mindst 95% af boligens værdi. På den måde indfrier du den normale egenbetaling.
  • Når man kigger på din indkomst årerne før, skal man kunne se, at det ikke har været muligt at spare op. Samtidig skal det kunne ses at din indkomst nu er væsentligt forhøjet. Det kan f.eks. være, at du har været studerende. Herefter er du kommet i et godt betalt job.

Jeg opfylder ikke kravene til at låne

Opfylder du ikke kravene til at kunne få et lån til hus? Så er der mange der søger at låne pengene andre steder. Det er dog vigtigt, at man her tænker over, at disse skal betales tilbage. Banken kommer til at kigge på din indkomst samt udgifter. Her vil de opdage et lån. Dette vil have en negativ påvirkning på din økonomi og din mulighed for et lån til hus. Er det umuligt? Det er det bestemt ikke. Der er mange mennesker der benytter sig af dette.

Det betyder at de søger et forbrugslån, som skal danne præcedens for udbetalingen til hus. Det er dog vigtigt, at man er helt skarp på, hvad det betyder for rådighedsbeløbet. Dette kommer til at have en indvirkning på, hvad du kan låne. Hvis du er blevet godkendt til et huslånsbeløb inden, så har du pligt til at oplyse banken om at du optaget et lån. Herefter vil de genberegne dit lån til hus. Her vil man øjensynligt have mindre til rådighed.

Hvilke lån skal man kigge efter, hvis man skal låne til hus egenbetaling?

Det kommer an på, hvilket beløb du skal låne til huset. Dog er et forbrugslån hver at foretrække. Renterne her er lavere end på kviklån. Forbrugslån har samtidig også en større låneramme. Det betyder at man har mulighed for at låne mere. Oftest skal man bruge 50.000 kroner eller mere. Kviklån udbyder ikke disse beløb, og deres renter er heller ikke nogen, som giver mening her. Et lån til hus bliver traditionelt set finansieret gennem realkredit og bank. 80 % af lånet kommer fra realkreditten, hvor 15 % kommer fra banken. De sidste 5 % er dem som der lægges i egenbetaling. Dette er noget banken vil forklare dig i forbindelse med et lån til hus.