Du er her: Hjem »
Hvorfor skal man vælge et kviklån?
Grundene til at vælge et kviklån kan være mange. Det vi oftest hører herinde er, at der er et behov for en hurtig udbetaling. Det vil altså sige, at man oftest står i en situation, hvor man har brug for penge med det samme. Oftest bunder dette i uforudsete omkostninger - altså en regning, som man ikke havde budgetteret med. Dette er dog nødvendigvis ikke en ufravigelig regel, som tidligere nævnt kan der være mange grunde.
Kviklån er et term, som oftest anses som værende tabubelagt. Det betyder at man nemt kan blive stigmatiseret, såfremt man fortæller, at man har optaget denne type lån. Dette bunder dog i en misforståelse og generel manglende viden på området. Majoriteten af alle danskere har nemlig optaget en eller anden form for lån. Faktisk har majoriteten af danskere en eller anden for gæld i følge Danmarks statistik.
2 ord bliver til et sammensat. Kvik lån = kviklån
Kviklån anno 2020
Du er måske på udkig efter det bedste og billigste kviklån, og du er så landet her hos Lånmigpenge.dk – det er vi glade for, og vi vil gøre alt for, at du kommer til at synes, det er let at vælge kviklån. Markedet for lån generelt er stort, og der kommer hele tiden nye kviklån til. De alle sammen kommer oftest med forskellige budskaber, det kan blandt andet være at de markedsfører sig som værende Danmarks billigste kviklån, Danmarks hurtigst udbetalende kviklån eller noget helt tredje. Dette gør også bare, at man kan have svært ved at finde rundt i alle dem som er på markedet. Derfor har vi her, hos Lånmigpenge.dk, valgt at fokusere på simplicitet og vidensformidling. Kort og godt vil vi prøve at gøre det hele lidt nemmere.
Er du på udkig efter kviklån, så er du med stor sandsynlighed ude efter et lån med hurtig udbetaling. Dette er dog også en af de umiddelbare fordele ved kviklånstypen. De er ofte ikke særlig kompliceret, men derimod ret nemme at finde ud af, og udbetalingen kommer oftest prompte. Ordet i sig selv indikerer det også, da det er sammensat af de to ord kvik lån. Kvik som refererer til at noget sker inden for kort tid, og lån, som selvfølgelig er et lån.
Kviklån her og nu? Der kan vi hjælpe dig
Kviklån? Lige nu. Du skal bruge penge nu og du kan ikke vente? Så er du helt sikkert landet det rigtige sted. Skal du ansøge et kviklån, så kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvilket der passer dig bedst. Fordelen ved kviklån her og nu online er, at du ikke skal tænke på om banken har åbent. Du skal ikke tænke på, at du lige kom for sent, og nu skal du vente hele weekenden og først komme i gang med ansøgningen på mandag. Kviklån her og nu er, som frasen indikerer, kviklån hvor udbetalingen falder med det samme.
Det foregår ved at du klikker på det kviklån du skal bruge, du laver ansøgningen og så får du svar på, om du er godkendt. Derefter går der ikke særlig længe før pengene er disponible for dig.
Skulle du mod forventning ikke modtage et svar relativt hurtigt, så kan du altid uforpligtende ansøge et andet kviklån.
Fakta om Kviklån
Mange er stadig bange for at låne online eftersom der er kommet lidt negativ tale om blandt andet kviklån. Mange har kritiseret kviklån for at have en høj ÅOP, og anser det derfor for at være et dyrt lån med dårlig tilbagebetalingsvilkår. Her skal der pointeres at der forekommer en kunstig høj ÅOP ved kviklån grundet den korte tilbagebetalingstid. ÅOP beskriver den årlige omkostning af lånet i procenter. Når der beregnes ÅOP for et kviklån med en månedlig afbetaling, vil det udregnes det med udgangspunkt i at tage 12 lån i streg med renters rente, frem for at rente af hovedstolen.
Da kviklån afdrages relativt hurtigt og derfor ikke nødvendigvis tilskrives renters rente, er dette dog ikke et reelt indblik i hvordan lånet kommer til at se ud. Grundet dette bliver ÅOP for kviklån kunstigt høj.
Hertil vil vi pointere at statistikken viser at misligholdte lån er faldende som følge af blandt andet branchens fokus på at styrke kreditvurderingerne.
Derudover er der kun 2,28 % af alle kviklåns tagere der ender i fogedretten i året 2017.
Selvom der ses vækst i kviklån, udgør de stadig en meget lille andel af det samlede marked.
Ansvarlighedstiltag
Der er enighed om at der skal forekomme reguleringer. Derfor er der allerede lavet nogle tiltag. Der vil diskuteres fremtidige tiltag, som er rettet mod større ansvarlighed ved lånebranchen.
Disse ansvarligheds tiltag laves for at sikre forbrugeren, og mindske chancerne for misligholdte lån. Hertil er der allerede etableret bedre kreditvurderinger, der skal hjælpe med at forebygge at folk der allerede står på RKI lister. Personer der er kendt ved misligholdte lån, og ikke kan låne penge digitalt. Såvel som at gøre det vanskeligere at optage et lån når du tidligere har misligholdt et lån eller står på RKI listen, vil dette være med til at forebygge en usikkerhed ved tilbagebetaling både for forbruger og långiveren.
Hvem låner penge online?
Der er en tilbøjelighed for at de yngre, i større grad efterspørger en digital løsning frem for at gå til banken, når de skal optage deres første lån. Dette er muligt, grundet den nemme tilgængelighed og store brugervenlighed ved brug af online lån.
Det typiske segment af kviklån, er mennesker der ønsker at tage et lån, men har vanskeligheder ved at blive godkendt andre steder. Dog er det også ofte personer, som har brug for en hurtig udbetaling. Disse grupper er dig i stand til at tilbagebetale lånet, hvorfor de ikke anses for at være en dårlig lånegruppe at ramme.
De fleste forbrugere er tilfredse, loyale og tilbagevendende kunder, der betaler til tiden. Der er faktisk stor kundetilfredshed i branchen jf. trustpilot af forskellige kviklån.
Derfor er vi bedre end de andre
Der findes rigtig mange websites på nettet, der tilbyder eller formidler kviklån til de danske forbrugere. Du har sikkert set en del af dem i din søgning efter et lån.
Men det ligner hinanden, ikke? Typisk får du præsenteret en lang tabel med tilbud fra et hav af lånefirmaer og så er det op til dig selv at vælge og udfylde en masse låneansøgninger.
Det er tidskrævende, forvirrende og lidt noget bøvl.
Hos Lånmigpenge.dk skal du bare udfylde vores formular én gang med dine oplysinger og lånebehov og så gør vi alt arbejdet for dig.
Vi samarbejder med 14 forskellige danske lånefirmaer
Vi har mange års erfaring med både den finansielle sektor, samt med Internettet.
Det er vores mission med Lånmigpenge.dk at disrupte markedet for online lån i Danmark ved at gøre låneprocessen langt nemmere for den enkelte forbruger.
Du har brug for penge, men hvordan overskuer du lånebranchen og slipper for at betale mere end højst nødvendigt?
Vi har nok alle prøvet at stå i en situation, hvor vi har brug for et mindre beløb hurtigt. Her kan et kviklån være løsningen. Et kviklån er typisk et kortvarende lån på mellem 500 og 6.000 kr. Har du brug for at låne mere end det, anbefaler vi at du i stedet besøger vores side for forbrugslån.
Det skorter ikke på firmaer, der reklamerer for tilbud om kviklån. Du ser dem på TV, i busser eller på reklametavler i bybilledet. Ulempen ved at vælge det første det bedste tilbud, du falder over er mange:
- Det er ikke sikkert, at lånetilbuddet passer til dine behov
- Det er ikke sikkert, at du bliver godkendt til at låne hos det pågældende firma, og så skal du starte forfra med at finde et nyt
- Lånet kan blive langt dyrere for dig end det er nødvendigt, da det ikke nødvendigvis er de lånefirmaer der “råber højest” der er de billigste
Hvad er et kviklån?
Du har sikkert hørt om kviklån. Der er en god chance for at det ikke er noget positivt du har hørt. TV-programmet Luksusfælden på TV3 har blandt andet været med til at vise, hvad der kan ske, når mennesker med rod i økonomien optager ét eller flere kviklån.
Du har sikkert også hørt politikere snakke om at ville lovgive strammere på området, samt læst og hørt i medierne om negative historier i forbindelse med denne lånetype.
Men hvad er egentlig et kviklån?
Her får du en objektiv forklaring.
Et kviklån er et hurtigt lån. Deraf navnet. Før denne lånetype kom på markedet, var lån en langsommelig affære, hvor man skulle i banken til møder, forsvare og forklare hvorfor man gerne ville låne penge og til hvad. Man skulle underskrive fysiske papirer og generelt gik der lang tid fra man kontaktede sin bank, før man fik penge på sin konto.
Med indførslen af kviklån, blev måden at låne mindre beløb på revolutioneret. Det skete samtidig med at vi alle sammen blev mere digitale og muligheden for en 100% online låneløsning blev en realitet.
Først kom SMS-lån
Første generation af kviklån var de såkaldte SMS-lån. Det er der ikke noget der hedder i dag, men begrebet er så indgroet i danskernes bevidsthed, at der stadig er over 4.000 søgninger om måneden i Google på SMS-lån. De fungerede på den måde at man ansøgte om et lån ved at sende en sms fra sin mobiltelefon og fik svar via SMS også.
Teknologien løb fra SMS-lån og lånene blev til de kviklån, vi kender i dag. De er 100% digitale. Man ansøger via sin computer eller smartphone, ved at udfylde en låneansøgning hos lånefirmaet. Man bruger sit NemID til at identificere sig. Man får svar på sin låneansøgning via e-mail eller SMS og er man godkendt til at låne, underskriver man låneaftalen med NemID. Dagen efter er der penge på kontoen. Så nemt er det i dag at låne penge online.
Forskellen på kviklån og forbrugslån
Hvad er det så, der gør kviklån til noget særligt?
Vi deler generelt set online lån op i to forskellige typer: forbrugslån og kviklån. Forbrugslån fungerer på mange måder som traditionelle banklån. Man låner et større beløb – typisk mellem 6.000 og 200.000 kroner. Derefter betaler man af på lånet hver måned i en årrække.
Kviklån fungerer på en lidt anden måde. Man låner typisk et mindre beløb – mellem 500 og 6.000 kroner. Disse har man til rådighed i 30 dage og skal efter månedens udløb tilbagebetale det fulde beløb plus et gebyr.
Det er altså ikke et lån man hænger på i mange år, men kan sammenlignes med at låne nogle tusind af en ven i en måned.
Fordele og ulemper ved kviklån
Når man sætter sig ind i noget nyt og overvejer om man skal søge om at optage et kviklån, er det altid en god idé at kigge nærmere på både fordele og ulemper. Herefter kan man bedre tage stilling til, om kviklån er noget for én.
Fordele
Anonymitet
Du er naturligvis ikke 100% anonym, når du ansøger om et kviklån. Lånefirmaet er jo nødt til at identificere dig og verificere at du er den, du siger. Når vi skriver anonymitet, så handler det mere om at du kan sidde derhjemme i ro og mag og søge og ikke skal ned i en bank og sidder overfor en bankrådgiver og forklare hvad du skal bruge pengene til. Ved kviklånsansøgninger skal du ikke forsvare hvad pengene skal bruges til.
Det går hurtigt
Én af de absolut største fordele ved kviklånet er dets hurtighed. Alt ved et kviklån er kvikt. Ansøgningen tager ikke ret lang tid. Du får hurtigt svar på din ansøgning. Ofte inden for et par timer. Og bliver du godkendt til at låne, har du pengene lynhurtigt på kontoen. Nogen gange sker det samme dag, men der går max 2 dage.
Det handler gerne om hverdage. Hvis du ansøger i weekenden eller sent om aftenen kan det tage lidt tid. Men søger du tidligt om dagen på en hverdag, får du gerne det hele klaret på samme dag.
Det er nemt
En stor del af kviklånenes popularitet hænger sammen med at der intet besværligt er omkring hele processen. Med andre ord: det er nemt at låne.
Som nævnt tidligere, kan du klare det hele fra din computer hjemme i stuen, eller endda fra din smartphone, hvis du er på farten. Det hele foregår nemt via digital medier. Og du bruger dit NemID til både at identificere dig selv og til evt. at underskrive en låneaftale med. Nemmere bliver det ikke, hvis man sammenligner med tidligere tiders låneprocesser med fysiske bankmøder og papirer.
Det er også forholdsvist nemt at bliver godkendt til at låne. Der er ikke så høje krav, som de fleste måske tror.
Grundlæggende kan man sige at fælles for alle lånefirmaer gælder, at man skal være dansk statsborger, fyldt 18 år (for nogle 21 eller 25) og ikke må være registreret som dårlig betaler i hverken kreditbureauet RKI/Experian eller Debitor Registret/Bisnode.
Skal man låne et større beløb som et forbrugslån, vil der ofte også være en decideret kreditvurdering på baggrund af indtægter, anden gæld osv. men alt er immervæk lidt simplere og lettere når det kommer til kviklån. Heldigvis for det.
Du skal ikke stille sikkerhed for lånet
Sikkerhedsstillelse for lån hører efterhånden fortiden til. I hvert fald når vi taler om kviklån. Skal du låne penge i banken, skal du meget ofte kunne stille en sikkerhed. Det kan være i fast ejendom som dit hus eller din lejlighed, hvis du ikke bor til leje, eller i din bil, båd eller lignende.
Sikkerhedsstillelse handler om at banken løber en risiko ved at låne dig penge. Selvom der her og nu er plads i dit budget til at betale afdrag, så kan der jo ske ting i dit liv, der ændrer på dette. Kedelige hændelser som fyring, skilsmisse eller sygdom. Hvis du pludselig ikke kan afdrage på dit lån, står banken så til at miste deres penge. Det er derfor de tager sikkerhed i det du ejer, så de er sikre på at få deres penge uanset hvad. Det kan man godt forstå fra deres side – en bank er jo en forretning – men det er virkelig trist for dig, hvis du skulle miste dit hjem eller din bil oveni andre udfordringer i livet.
Når du søger om et kviklån, skal du ikke stille samme sikkerhed. Men hvordan sikrer lånebureauerne sig så mod risikoen for at miste deres penge?
Online kviklånsfirmaerne griber det an på en lidt anden måde end bankerne. I stedet for at bede debitorerne om sikkerhedsstillelse, så kører de med noget højere renter og gebyrer end ved banklån. Det er én af de ting de er meget udskældte for, men skyldes simpelthen at firmaerne budgetterer med et vist tab på skyldnere. Dette henter de så ind igen ved de højere omkostninger for alle. På den måde, kan man faktisk sige at de gode betalere betaler for de dårlige. Om man kan lide det eller ej, så er det sådan det fungerer med denne type af lån.
Faktum er at man slipper for at skulle stille sikkerhed for lånet, og det har også en vis værdi.
Ulemper
Skal vi kigge på ulemper er der egentlig blot en enkelt der skiller sig ud, og det er netop de høje omkostninger i form af renter og gebyrer. Eller faktisk er der slet ikke tale om renter, når det kommer til kviklån, da der jo ikke er månedlige afbetalinger. Der er tale om et enkelt lånegebyr som er en engangsbetaling, når man betaler det lånte tilbage efter 30 dage. Eller et gebyr, hvis man vælger at forlænge lånet med en måned mere.
Hvad må jeg bruge pengene til?
Hvis du overvejer et kviklån, så er det med garanti fordi du har et pengebehov. Du har et eller andet du står og mangler penge til. Det kan være en fysisk ting, en rejse, gaver, gæld eller måske regninger du ikke har mulighed for at betale.
Men må du bruge pengene fra et kviklån til lige præcis det du står og mangler penge til? Svaret er ja. Virksomhederne der udbyder kviklån, har ingen krav til hvad du må bruge pengene på eller til.
Dette er modsat hvis du låner penge i banken, hvor du typisk skal forklare din bankrådgiver hvad de lånte penge skal bruges til, og også ofte skal forsvare om det er noget banken kan stå inde for.
Denne proces føles ubehagelig for de fleste, der føler at banken er formynderisk og blander sig i ens privatøkonomi.
Her er online låneudbyderne helt anderledes og meget mere liberale, når det kommer til at låne penge ud. Deres udgangspunkt er, at de kreditvurderer dig, og hvis du findes egnet til at låne, så godkendes lånet og det er derefter helt op til dig hvordan du bruger pengene. Det er din egen sag.
Dette er én af de større fordele ved kviklån, hvis man gerne vil beholde sin økonomiske frihed og selv have råderet over sine penge.
Hvorfor vælge kviklån fremfor andre lånetyper?
Måske sidder du og er stadig i tvivl om hvorvidt du skal vælge et kviklån på nettet fremfor en anden lånetype. Det kunne f.eks. være et traditionelt banklån.
Fordele ved et kviklån
Der er mange fordele ved kviklånet. Det er for det første nemt og bekvemt, og så er det yderst fleksibelt. Du bestemmer selv hvor mange eller få penge, du ønsker at låne. Naturligvis op til den øvre grænse for det aktuelle lån. Du får hurtigt svar og du har hurtigt pengene til rådighed på din konto. Alt dette får du ikke, hvis du skal i banken og låne.
Kviklån er rigtig gode til mindre beløb. Skal du låne et par tusind i banken, så er det alt for besværligt og du kommer til bruge mange måneder på at betale lånet af igen. Med et kviklån, er det hele ude igen efter en måned.
Kviklån er gode til at give dig rum i økonomien, hvis du i en måned er ekstra presset økonomisk. Det kan f.eks. være i juli på grund af sommerferie eller i december på grund af julen. Det kan også dreje sig som en akut krise som f.eks. at bil, der er gået i stykker og skal til mekaniker, en vaskemaskine der er sprunget af, eller noget helt tredje. Det gode ved kviklån er, at du ikke skal forklare eller forsvare overfor nogen som helst, hvad pengene skal bruges til. Det bestemmer du helt selv.
Hastigheden
Kviklån er lynhurtige – deraf navnet. Du udfylder blot vores formular, bliver præsenteret for de bedste lånetilbud, der passer til din situation og dine behov, du ansøger, får svar, skriver under med NemID, og vips, har du pengene på din bankkonto. Det behøver altsammen ikke at tage mere end et par timer på hverdage.
Godkendelse som låner er ikke særligt svært, hvis du har helt almindelige forhold. Du må som udgangspunkt ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Du skal derudover være myndig og dansk statsborger. That’s it.
Tilbagebetalingstiden er kort. Ofte drejer det sig om 30 dage – altså en måned – herefter er du igen gældfri. Så tager du et kviklån og betaler det tilbage når du får løn, så er der ikke noget der hænger ved i mange måneder eller år.
Alternativer til kviklån
Som udgangspunkt er det en rigtig god idé at afsøge alternativer til at skaffe de nødvendige penge, inden du optager et kviklån. Årsagen til dette er de ret høje renter og/eller omkostninger der er forbundet med et kviklån. Det vil altså ofte være at foretrække at lovligt skaffe sig adgang til det manglede beløb på anden vis.
Det er altid bedre at spare op end at låne penge. Men står du og søger efter et kviklån, er du med garanti i en situation hvis du skal bruge penge her og nu og altså ikke har mulighed for at vente, til du har sparet det ønskede beløb op over flere måneder eller år.
Men hvilke alternativer har du så til kviklån?
Du kan gå ned i din bank og bede om et møde med din bankrådgiver. Her kan du enten bede om et forbrugslån eller en kassekredit. Vær opmærksom på at det er langt sværere at blive godkendt til at låne i banken end hos et kviklånsfirma.
Bankerne kræver et vist rådighedsbeløb efter dine faste udgifter er betalt. Dette er ofte noget højere end hvad du reelt har brug for. Derudover vil banken have at vide hvad pengene skal bruges til og skal vurdere om de mener at det er et reelt behov i forhold til at du skal tage et lån.
Det er ikke alle der bryder sig om at skulle møde fysisk op i banken og forklare eller forsvare hvad de skal bruge penge til i deres privatliv. Det er én af grundene til at kviklån er blevet så populære: de er langt mere anonyme.
Et andet alternativ er at låne penge af familie eller venner. Fordelen her er helt klart, at du sjældent skal betale renter. Det er med andre ord meget billigere at låne privat.
Ulempen er at det ofte går galt, når der er penge mellem venner eller familiemedlemmer. Har du problemer med at betale pengene tilbage, kan det koste venskaber eller endda forhold mellem din nærmeste familie og dig. Her mener mange, at det er bedre at låne penge af firmaer, hvor du ikke har en personlig relation.
Et sidste alternativ er at tage ekstra arbejde om muligt, for at tjene de penge du står og mangler.
Kviklån uden sikkerhed
Én af de store fordele ved kviklån er, at de er lån uden sikkerhed.
Hvad betyder sikkerhed i forbindelse med lån? Hvis du f.eks. skal låne penge i banken, vil denne ofte bede om en sikkerhedsstillelse for lånet.
I praksis betyder det, at du sætter dit hus eller lejlighed, din bil, eller andet af større værdi i pant for lånet. Dette er bankens sikkerhed hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Bankerne ønsker naturligvis ikke at miste deres penge i den sidste ende. Kommer du i problemer og kan ikke betale dit lån tilbage, så har banken her muligheden for at kræve din bolig eller din bil solgt, så de kan få deres penge.
Ulempen ved dette giver næsten sig selv. Én ting er at du er kommet i økonomiske problemer. Måske har du mistet dit job eller er blevet syg. Du er altså allerede i en krise. Hvis du så samtidig er nødt til at gå fra hus og hjem, eller hvis du mister dit transportmiddel, så gør det kun krisen endnu større for dig. Her er det en fordel med et lån uden sikkerhed.
Men hvad så med kviklånsfirmaerne? Hvordan sikrer de sig mod store økonomiske tab, hvis deres kunder ikke kan tilbagebetale deres lån?
Det kan de som udgangspunkt ikke, når de tilbyder kviklån uden sikkerhed. Derfor budgetterer disse selskaber med et vist tab/svind. Dette er årsagen til at deres renter og gebyrer er så meget højere end f.eks. bankernes.
Man kan simplificeret sige, at kviklånsfirmaerne tjener ind på de højere renter, hvad de mister på misligeholdte lån. At det så betyder at dig, der betaler dit til tiden er med til at betale for dem der ikke gør, er ikke en rar tanke. Men det er den pris man betaler for ikke at skulle stille sikkerhed for sit lån.
Hvad man er mest til er op til den enkelte. Nu kender du vilkårerne.
Kviklån med NemID
NemID har sammen med smartphone-teknologien revolutioneret lånemarkedet. Dette er ikke nogen overdrivelse, men er sandheden.
Muligheden for at låneansøgeren kan identificere sig med det samme ved hjælp af sit NemID-kort og bagefter kan underskrive en låneaftale med samme, har skåret dage og uger af hele låneprocessen.
Før NemID blev en mulighed, skulle der sendes fysiske dokumenter med posten, som skulle underskrives og sendes tilbage. Du ved selv hvor lang tid det kan tage at sende et fysisk brev og hvor ofte disse kan forsvinde undervejs.
Når du ansøger om et kviklån, skal du som sagt identificere dig ved hjælp af NemID. På denne måde ved kviklånfirmaets computersystem med det samme hvem du er og kan sætte gang i kreditvurderingen med det samme.
Der behøver ikke engang en menneskelig sagsbehandling i denne proces, da disse IT-systemer har direkte adgang til at søge i såvel offentlige registre som i RKI og Debitor Registret.
Bliver du godkendt til at låne skal der underskrives en låneaftale, før pengene kan udbetales. Det smart ved NemID er at det kan bruges som en gyldig digital underskrift, der gælder på præcis samme måde som en fysisk underskrift.
Så for at opsummere bruger man både NemID til at identificere sig før en kreditvurdering og til at underskrive låneaftalen.
Vær opmærksom på dette inden du låner
Et kviklån er netop dette: kvikt. Det er både hurtigt og nemt at optage et kviklån, og derfor er det også ofte en meget impulsiv beslutning, der ender ud i at du har taget et kviklån.
Det betyder ikke at det hverken er en god eller en dårlig løsning for netop DIG og DIT problem. For nogen er et kviklån den helt rette løsning, for andre er det en mindre god løsning på deres økonomiske udfordringer. Det vil altid være en individuel vurdering.
Fordi så mange tager impulsive kviklån uden først at analysere og vurdere om det er en lånetype, der passer til netop dem, ser vi også en del danskere end med en gæld, de ikke kan betale og som bare vokser og vokser. Disse mennesker ender til sidst i et gældshul eller en såkaldt gældsfælde, hvor de ender i inkasso, fogedsager og registrering i RKI. Det er bl.a. disse mennesker vi ser i TV-programmet Luksusfælden på TV3.
Det er også derfor at kviklån er så udskældte både blandt den brede befolkning, i medierne og i politiske kredse.
Vi mener at det er en meget sort/hvid og ensidig tilgang at dømme kviklån helt ude for alle mennesker, fordi nogen ikke kan finde ud af at håndtere deres økonomi.
Følger du følgende gode råd og punkter, har du en rigtig god chance for ikke at ende i en skidt situation ved at optage et kviklån.
Lån med omtanke
Som med alt andet, der har en konsekvens for dit liv fremadrettet, skal du også låne penge med omtanke. Et lån er altid en ting, der skal overvejes nøjes og som ikke må tages for let på.
Har du måske mulighed for at spare de ønskede penge sammen i stedet for at låne dem? Kan du låne af venner og familie i stedet, hvor du ikke skal betale renter? Eller har du helt styr på regler og vilkår for et kviklån, så du kan låne med en god smag i munden.
Så længe du bruger din sunde fornuft og ikke lukker øjnene for mulige problemer, så mener vi at du sagtens kan låne med omtanke.
Konsekvensen ved ikke at låne med omtanke kan være ret så graverende for dig og du risikerer at ødelægge din økonomi i mange år frem, blot fordi du lige ville låne et par tusind.
Kviklån eller banklån?
For nogen vil et banklån virke mere reelt og sikkert end et kviklån. Det er dog ikke tilfældet i virkeligheden. Alle de kviklån, der formidles via Lånmigpenge.dk er fra troværdige og godkendte finansielle virksomheder, der underlagt kontrol af de danske myndigheder. Du risikerer med andre ord ikke at blive svindlet og derfor er et kviklån formidlet af os lige så sikkert og reelt som et lån i din bank.
Fordelene ved at tage et kviklån i stedet for at låne pengene i banken er ikke så få:
- Det går hurtigere
- Det er nemmere
- Du skal ikke møde fysisk op
- Der bliver ikke stillet spørgsmål til hvad pengene skal bruges til
- Det er nemmere at blive godkendt
- Du kan hurtigere blive gældfri igen (30 dage)
Det er uforpligtende – tag din betænkningstid
Du skal altid huske at selvom du udfylder vores formular i toppen af denne side og modtager lånetilbud fra én eller flere af vores samarbejdspartnere, så er det blot dette: tilbud.
Du er ikke forpligtet til at indgå nogen låneaftale selvom du har bedt om at få tilbud på kviklån.
Når du modtager tilbuddene er det en rigtig god idé at læse vilkårerne godt igennem og regne på om det kan betale sig for dig at gå videre i processen. Er renten ok? Hvad med gebyrer? Hvornår skal jeg betale pengene tilbage? Hvad sker der hvis jeg ikke kan betale? Vil du gå rigtigt ind i det kan du kigge på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) og evt. sammenligne med andre lånetilbud.
Og så anbefaler vi altid at du tager nogle dages betænkningstid hvis du kan. Det er ikke så få der ender med at springe fra efter et par dage, når den hurtige og impulsive indskydelse om at søge om et kviklån er taget lidt af.
Vi ønsker kun at de, der reelt har brug for et lån, låner penge.
Husk at lave et budget
Et privatbudget er under alle omstændigheder noget alle burde have. Hvis du ikke allerede har et sådant budget hvor du har fuldt overblik over dine indtægter og udgifter fordelt på måneder over året, så kan vi ikke anbefale nok at du sætter dig ned med det samme og får lavet ét.
Du har flere muligheder når det kommer til budgetlægning.
De fleste netbanker har en budgetfunktion, hvor du kan taste indtægter og udgifter ind og få netbanken til at beregne dit budget for dig. Den kan endda koble det op med BetalingsService, budgetkonto og faste betalinger via banken.
Brug Excel
Du kan også selv lave et budget i Excel, hvis du foretrækker det. Måske har du ikke lyst til at dit budget skal ligge inde i bankens system, hvor din bankrådgiver måske har mulighed for at kigge dig over skulderen.
Er du ikke selv en haj til Excel og regneark, så findes der heldigvis en del gratis budgetark på nettet som du kan downloade og tage udgangspunkt i. Lav blot en Google-søgning på “gratis budgetskema” eller lignende, så er der masser at vælge fra.
I dit budget skal du som indkost taste din månedlige løn efter skat og/eller evt andre indkomstformer.
Herefter indtaste du alle andre former for faste udgifter. Du kan med fordel gruppere dem. Det vil være individuelt hvilke omkostninger du har, men de fleste kan indtaste følgende som minimum:
- Husleje
- Forsikringer
- Vand
- Varme
- El
- Internet/TV
- Licens
- bil
- Mad og forbrug
Lav budgettet på månedlig basis
Du ved nok at ikke alle udgifter nødvendigvis falder på månedsbasis. Noget skal betales halvårligt, noget årligt og andet igen hvert kvartal. Derfor vil du ikke have de samme udgifter alle måneder.
Derfor er dit privatbudgets vigtigste funktion at hjælpe dig med at finde en gennemsnitlig månedsudgift. Du kan herefter lade din budgetkonto i banken om at styre betalingerne.
Skal du låne penge, skal du alt efter lånetypen huske at tilføje den månedlige betaling til lånet i budgettet under dine udgifter. Dette gælder specielt hvis du optager et forbrugslån, hvor du i en årrække skal betale af på lånet hver måned.
Kviklån er lidt anderledes i det du som udgangspunkt skal betale det fulde beløb tilbage efter max 30 dage. Derfor giver det ikke som udgangspunkt mening, at tilføje det i dit generelle privatbudget.
I stedet kan du lave et simpelt lånebudget, hvor du regner ud om du har råd til at optage et kviklån eller ej.
Kviklån fungerer jo på den måde, at du skal betale det fulde beløb plus gebyr tilbage efter 30 dage maksimum. Så i stedet for at tjekke budgettet for om der er rum til månedlige afdrag, skal du have styr på, om der kommer de ekstra penge ind næste måned, så du kan afbetale dit lån på én gang uden så at være i tilsvarende minus.
Du kan ansøge flere steder på én gang – og vælge det bedste
Nu fungerer Lånmigpenge.dk jo på en lidt anden måde end de sædvanlige prissammenligningssider på lån. Her sørger vi for at du får de bedste tilbud, der passer tin dit behov og situation.
Men skulle du alligevel bevæge dig ud på det store marked for kviklån, så har vi et godt råd til dig her.
Ansøg om kviklån mere end ét sted på samme tid. Det betyder naturligvis ikke at du nødvendigvis skal optage mere end ét lån. Men det giver dig bare bedre muligheder. For det første er det ikke sikkert at du bliver godkendt det første sted du søger, så har du travlt er det rart at søge flere steder og vælge det tilbud hvor du kan blive godkendt til at låne penge. For det andet har du muligheden for at sammenligne priser og vilkår. For det tredje har du en teoretisk mulighed for at forhandle renter, hvis du kan præsentere dem for et bedre tilbud fra én af deres konkurrenter. Vi siger ikke at det altid kan lade sig gøre, men det skader ikke at for søge.
Husk at du først har forpligtet dig til et lån, når du har underskrevet en låneaftale. Du risikerer med andre ord ikke, at hænge på flere lån end du ønsker. At ansøge om et lån er et helt uforpligtende proces, hvor du altid har lov til at ende med at sige nej tak til det lånetilbud du bliver præsenteret for.
Et protip: søg om flere penge end du skal bruge!
Dette lyder helt skørt, det ved vi godt. Men læs videre og hør hvorfor det ikke er det. Vi ikke, at du skal låne flere penge end du har brug for. Tværtimod. Den der med “når jeg alligevel skal låne penge, kan jeg lige så godt låne lidt flere og hygge mig med” er en virkelig dum én, som mange falder i. Husk at det ikke er gratis penge, men at jo flere penge du låner jo dyrere bliver det for dig i den lange ende.
Det er bare sådan, at låneudbyderne kan finde på at nedsætte det beløb de tilbyder at låne dig, efter deres kreditvurdering af dig. Og så er det jo bedre at de sætter det ned til det du rent faktisk har behov for. Hvis du ender med et tilbud der højere end det ønskede beløb, kan du altid bede dem om at du låner mindre.
Kig godt efter ÅOP
ÅOP betyder Årlige Omkostninger i Procent og er den vigtigste faktor når du kigger på lån. Punktum.
ÅOP er en måleenhed for lånetilbud og den eneste måleenhed, man reelt kan bruge til at sammenligne omkostningerne på forskellige lånetilbud.
ÅOP er lovpligtigt. Det vil sige at alle reklamer for lån og/eller lånetilbud skal angive lånets ÅOP. Gør de ikke det, kan de straffes ved retten.
Faktisk blev ÅOP opfundet og indført fra politisk side for netop at gøre en ellers pludret marked mere overskueligt for forbrugerne.
Før ÅOP kom på banen havde man for vane at sammenligne lån på deres renteomkostninger. Men det fik blot de smartere lånefirmaer til at sænke deres rente, så de altid lå øverst på lånesammenligningssider, men hævede så tilsvarende deres gebyrer. På den måde var det faktisk ofte de lån med laveste rente, der i det samlede billede var de dyreste.
ÅOP er en samlet procentvis faktor der medregner alle omkostninger ved et lån: renter, stiftelsesgebyr, administrationsgebyr og andre gebyrer.
Du kan med andre ord altid stole på ÅOP’en.
Hvad gør du hvis du ikke kan betale pengene tilbage?
Vi er nødt til at vende dette emne, selvom det ikke er noget man har lyst til at tænke på, når man står overfor at ansøge om et lån.
Vi har allerede været inde på, at man ikke skal låne penge, hvis man ikke kan betale dem tilbage. Vi har også forklaret hvordan du lægger et budget for din privatøkonomi, så du er sikker på at du har plads i økonomien til at tage et lån.
Men uanset hvor grundig og fornuftig du har været, er det umuligt at tage højde for uforudsete hændelser, der skal opstå i dit liv, og som ændrer totalt på din finansielle situation.
Disse udfordringer kan f.eks. være at du bliver fyret fra dit job, eller at du bliver langtidssygemeldt og må på sygedagpenge.
Hvad har du så af muligheder?
Det allervigtigste råd vi kan give dig, hvis du står i den situation at du ikke kan betale dit lån tilbage inden for fristen er, at du ikke stikker hovedet i busken. Gæld forsvinder ikke af sig selv – tværtimod. Det er vigtigt at du tager kontakt til lånefirmaet og forklarer din situation til dem. Hvis du selv er proaktiv på den måde, er der som regel mulighed for at finde en mindelig løsning, der ikke kommer til at koste dig en hel masse dumme penge.
En del af konceptet bag kviklån er at der er en mulighed for at forlænge lånet, hvis man mod forventning ikke kan betale det fulde beløb tilbage efter 30 dage.
Du betaler så et gebyr for at forlænge løbetiden med f.eks. 30 yderligere dage. Vær dog opmærksom på, at det hurtigt bliver dyrt for dig, hvis du gentagende gange forlænger lånet.
Brug derfor kun denne mulighed, hvis du på ingen måde har mulighed for at betale lånet til tiden, men ved at du får mulighed for at tilbagebetale inden for den næste måned.
Er det helt skidt og du kan se, at du ikke får mulighed for at betale beløbet tilbage i løbet af de kommende måneder, så anbefaler vi at du ringer til lånefirmaet og forklarer din situation og beder om en afdragsordning, der er tilpasset din økonomiske situation.
Hvis du lader stå til, vil din gæld blive sendt til inkasso og så kan den hurtigt fordobles eller mangedobles i form af rykker- og inkassogebyrer. Det er ikke en situation du har lyst til at komme i. Du risikerer på den måde også at blive registreret som dårlig betaler i RKI og dermed miste muligheden for at låne eller købe på kredit fremover.
Vil du have et kviklån i dag?
Kviklån kendes også under navnet “hurtige lån”. Og det er da også én af de store fordele ved denne lånetype: det går hurtigt. Lånene er kvikke.
Kviklån er til dig, der har et akut pengebehov og står og mangler penge her og nu.
Du kan ansøge online med det samme og ved hjælp af NemID både identificere dig og underskrive en låneaftale. Du kan med andre ord klare det hele hjemmefra via din computer eller sågar på farten fra din tablet eller telefon.
Ansøger du på en hverdag i almindelig kontortid, så kan du få svar i løbet af max et par timer – ofte hurtigere. Bliver du godkendt kan du mange steder få pengene på din konto direkte efter den 48-timers obligatoriske tænkepause (se afsnittet om lovgivning).
Søger du om en kviklån i weekenden eller på en helligdag, kan du forvente at blive godkendt og få dine penge på næstkommende hverdag (plus 48 timer).
Hvad er løbetiden?
Alle lån har noget der kaldes en løbetid. Det er den tid låneaftalen løber over. Altså hvor længe du skal bruge på at betale lånet tilbage.
Når det kommer til traditionelle forbrugslån og banklån, så regnesløbetid ofte i år, eller i det mindste i måneder.
Men her er kviklån noget anderledes skruet sammen. Et kviklån har en maksimal løbetid på 30 dage.
Kviklån gennem livet
Kviklån er en mulighed for alle voksne mennesker i Danmark. Det vil sige, at du mindst skal være fyldt 18 år for at blive godkendt til et sådant lån. Hos nogle låneudbydere skal du være fyldt 23 år eller endda helt op til 25 år.
Men derudover er kviklån til for alle stadier i voksenlivet.
Kviklån som 18-årig
Er du 18 år og ønsker at låne penge, så kan det være rigtig svært i dagens Danmark. I hvert fald hvis du går i banken efter et lån. For at kunne optage et banklån, skal du i langt de fleste tilfælde stille en form for sikkerhed for lånet.
Det er de færreste 18-årige, der har en sikkerhed at stille. Man er lige begyndt på livet og har ikke en ejerbolig eller en bil eller andet større af værdi at sætte i pant for lånet. Derudover er det de færreste 18-årige, der har en stor månedlig lønindkomst.
På grund af disse fakta er det ikke kun bankerne, der ikke vil låne penge til en kvinde eller mand på 18 år. Det gælder også for en række af de private lånefirmaer på nettet, der tilbyder kviklån.
Men det ER muligt. Der findes nemlig kviklånsfirmaer, der ikke er bange for at tilbyde kviklån til 18-årige.
At det er muligt at låne penge som 18-årig betyder ikke at det nødvendigvis er en god idé at gøre det. Vær varsom med at sætte dig selv i gæld i en så tidlig alder. Hvis det går galt og du havner i en større gæld, så er det en virkelig kedelig start på voksenlivet og kan have store personlige konsekvenser for dig.
Derfor anbefaler vi at helt unge mennesker først afsøger andre lovlige muligheder for at komme til penge. Det kan være ekstrajob eller opsparing og i sidste ende at låne penge af ens forældre.
Kviklån som studerende
Studerende og økonomi er et had/kærlighedsforhold ved alle. Som studerende har man generelt ikke ret mange penge. Især ikke, hvis man udelukkende er afhængig af SU som indkomst. Samtidig er udgifterne forholdsmæssigt store i forhold. Man skal finde et sted at bo i én af uddannelsesbyerne – allerdyrest er det i København og Aarhus – man skal til at betale regninger og købe mad og alt det, man har været vant til at mor og far stod for.
Mange studerende i dag er nødt til at tage arbejde ved siden af studierne.
Studerende kigger også mod kviklån, når den økonomiske situation er stram. Vi vil aldrig anbefale et kviklån som alternativ til f.eks. SU-lån, der har en langt bedre rente og meget bedre vilkår. Kviklån er mere at tænke som et éngangsboost af økonomien, hvis alting ser sort ud i pengepungen.
Det kan godt lade sig gøre at opnå en godkendelse til kviklån, hvis du er studerende.
De udfordringer der kan være for studerende er dels alder. Dels indkomst.
De fleste danske studerende er i 20’erne. Man skal være over 18 år for at blive godkendt til et kviklån. Men en del af låneudbyderne kræver at du er 21 eller 23 år. Hvis du selv kigger på lånetilbud og sammenligner disse, skal du som ung kigge godt efter lånefirmaernes krav til din alder inde du ansøger.
Benytter du dig af vores lånetjeneste, skal du blot angive din alder, og så sorterer vi de lånetilbud fra som kræver en højere alder end du har.
Nemmere bliver det ikke.
En del lånefirmaer kræver at du har en fast indkomst over et vist beløb om måneden eller om året. Du kan blive bedt om at indsende lønsedler.
Her kan det være svært, hvis du kun har din SU som indkomst, men da de fleste studerende også har et job ved siden af studiet, løser det for mange studerendes vedkommende denne udfordring.
Kviklån og lovgivning
Markedet for kviklån er i dag i 2019 et meget reguleret marked og slet ikke det lovløse goldrush, som mange gerne vil have det til at se ud som.
Indrømmet, det har ikke altid været sådan, men i dag er du som forbruger sikret din tryghed og at lånefirmaerne er under stram kontrol og ikke kan løbe om hjørner med dig.
Vi kigger i dette afsnit nærmere på lovgivningen der omgiver kviklån.
Den vigtigste lov, du skal være opmærksom på er Kreditaftaleloven, som du kan læse i sin fulde længe der.
Loven indeholder 14 kapitler, men der kommer de tre vigtigste punkter for dig:
- Kreditgiveren skal tydeligt skilte med lånets vilkår.På hjemmeside og i alt markedsføringsmateriale skal vilkår fremgå tydeligt. Dette gælder både løbetid, debitorrente, hovedstol, antal tilbagebetalinger og specielt vigtig: ÅOP. ÅOP skal altid angives, også for kviklån der kun løber i 30 dage – og altså ikke i et år.
- Som forbruger har du altid 14 dages fortrydelsesret.Dette punkt er ukendt for mange, men fra det tidspunkt du indgår en låneaftale (skriver under med NemID) har du 14 dage, hvor du kan fortryde aftalen og afmelde låneaftalen.
- Der er i dag en obligatorisk 48-timers tænkepause.Denne blev indført i 2017 og betyder at du skal vente i 48 timer før du kan få udbetalt dine penge. Læs mere om denne lov i næste afsnit.
Nye regler for kviklån (tænkepause)
Første januar 2017 trådte en helt ny lovgivning i kraft i forbindelse med kviklån. Den såkaldte “obligatoriske tænkepause”.
Årsagen var at politikerne havde kig på hvor mange mennesker, der kæmpede med at tilbagebetale deres lån og derfor endte i en negativ gældsspiral. Denne lov var et forsøg på at dæmme lidt op for dette problem.
Med loven blive kviklån lidt mindre kvikke. Indtil da kunne man få pengene udbetalt til sin konto med det samme efter man var godkendt til at låne. Nu skal man vente i 48 timer (to døgn).
Som det er i dag, skal man efter en godkendt låneaftale vente i 48 timer, hvorefter man på eget initiativ skal sige ja tak igen til lånetilbuddet.
Idéen er at man lige skal sove på det i et par dage og tænke sig grundigt om, inden man sætter sig selv i gæld. Tanken er at denne tænkepause skal sætte en prop i uovervejede og spontane lån.
Baggrunden for loven er blandt andet undersøgelser, der viser at 40% af danske låntagere efterfølgende fortryder deres lån. Det er naturligvis en meget høj procentdel, som skal tages alvorligt. Samtidig med disse tal er antallet af kviklån der er søgt om og udstedt i Danmark steget kraftigt over de seneste år.
Desværre er loven ikke uden smuthuller for kreditvirksomhederne.
I §4, s. 17 lyder det:
Kortfristet forbrugslån: Kreditaftale, som indgås mellem en forbruger og en kreditgiver, der ikke er et pengeinstitut, uden sikkerhedsstillelse og uden betingelse om køb af en vare eller tjenesteydelse, hvor løbetiden maksimalt er tre måneder.
Med andre ord gælder den nye lov kun for lån, der har en løbetid på 3 måneder eller derunder. Den er specifikt rettet mod kviklån.
Vi mener at denne ensidighed ikke er helt fair overfor udbyderne af kviklån. Du kan f.eks. stadig købe et TV til 5.000 kr. på afbetaling over 12 måneder og få pengene (eller i dette tilfælde TV’et) med det samme.
Ligeledes kan du i stedet for at tage et kviklån på 3.000 kr. tage et forbrugslån på samme beløb og få pengene udbetalt med det samme. Her er der et hul i den nye lov, der gør at forbrugerne alligevel kan låne små beløb og få dem udbetalt med det samme – og så bliver det endda ofte endnu dyrene for låntageren.
Eksempel:
- Kviklån på 5.000 kr i 30 dage: Samlet tilbagebetaling på 7.083,33 kr
- Forbrugslån på 5.000 kr over 6 måneder: Samlet tilbagebetaling på 7.431,59 kr
I dette eksempel er der ikke engang taget hensyn til at man som førstegangslåner kan få de såkaldte gratis kviklån eller rentefri kviklån, hvor man i ovenstående tilfælde kun skulle betale de lånte 5.000 kroner tilbage.
Endeligt har vi set udbyderne af kviklån omgå loven ved at ændre deres tilbud fra kviklån til kreditaftaler, der minder mere om en kassekredit.
En kassekredit har ingen fast løbetid og rammes derfor ikke af 48-timer loven. Du kan tilbagebetale kreditten efter 14 dage, 30 dage, 5 måneder eller et år. Det er helt op til dig, men det bliver dyrere jo længere du venter.
Derfor bruger mange denne nye kredittype som et klassisk kviklån og betaler det lånte tilbage inden for 30 dage. Men uden at blive ramt af den meget omtalte 48-timers tænkepause.
Finanstilsynet
Det er Finanstilsynet, der er den offentlige myndighed, der fører tilsyn med alle kreditfirmaer: banker som lånefirmaer online.
De vigtigste opgaver som Finanstilsynet har, er at holde øje med at kreditvirksomhederne har nok kapital til at de må låne penge ud, samt at de overholder al gældende lovgivning på området.
Du kan læse mere om Finanstilsynet og deres opgaver på deres egen hjemmeside.
Bedste kviklån i [fl_year]
Tiderne er ikke som de har været. Selvom finanskrisen for længst er lagt bag os, så er der ikke lige frem en forbrugsfest i Danmark her i 2020.
Lad os finde det bedste kviklån til dig
Ønsker du at tage et kviklån, så er det vigtigt, at du ikke bare ansøger om det første det bedste du kan finde.
Det er ikke nødvendigvis de lånefirmaer, der råber højest eller har det største budget til reklame og markedsføring, der tilbyder dig de bedste eller billigste lån.
Hvis du selv kaster dig ud på lånemarkedet, så er det vigtigt at du allerførst får styr på dit lånebehov, og derefter laver et budget, så du ved præcis hvad fine økonomiske omstændigheder er. Herefter kan du sammenligne de lånetilbud, der dækker dine behov og din situation. Her skal du bruge ÅOP til at sammenligne for at finde det billigste kviklån til dit behov.
Herudover er det vigtigt at læse alt det med småt og se hvilke vilkår du skriver under på.
Men en langt nemmere løsning er at bruge Amyfinans låneservice, hvor du blot udfylder formularen i toppen af denne side, hvorefter vores maskine sender dine informationer ud til 14 forskellige banker eller lånefirmaer og sørger for at du kun får de bedste og mest relevante lånetilbud at forholde dig til.
Du vælger blot en af de kviklån, som vi har listet her på vores side. Derefter klikker du på knappen og ansøger om kviklånet.
Et kviklån er et lån af mindre beløb. Oftest er det noget man betaler tilbage inden et år, nogle sågar på en måned.
Renten er forskellig. Der er dog kommet det nye renteloft, som gør at renten ikke kan overstige 25%. Du kan finde de forskellige renter på vores sammenligningsliste af kviklån.
Det bedste kviklån er det kviklån, som passer bedst til din situation. Vi har samlet mange forskellige kviklån, sådan at du selv kan vælge det, som passer din situation bedst.
Et kviklån er godt for dem, som blot skal bruge et mindre beløb, som kan tilbagebetales inden for kort tid.
Følgende krav er standard:
- Du skal være minimum 18 år.
- Du skal have en dansk folkeregisteradresse.
- Du skal have et NemID.
Du kan rimelig hurtig få udbetalt et kviklån. Dette vil fremgå tydeligt af den lånekontrakt du indgår med låneudbyder.