Brug for lån som 18 årig?

Der er mange der flytter hjemmefra når de er 18 år gamle og skal igang med en uddannelse eller finde et job på mindsteløn. 

Der kommer altid flere betalinger end man forventer. For mange kan elregningen, tøjvask og dagligvareindkøb være et økonomisk chok. Det kan godt være vanskelig at få råd til alle gøremål, når man er flyttet hjemmefra, og lige pludselig skal klare det hele selv. 

Selv hvis du har en opsparing før du flyttede hjemmefra, får pengene alligevel hurtigt ben at gå på. Derudover kan det føles som et nederlag at skulle hjem og bede om penge fra mor og far. Generelt kan det økonomiske komme som et chok for en del 18 årige. Det er der bestemt ikke noget negativt ved. Det er en stor byrde og en af de ting, man skal lære som ‘voksen’.

Et lån som 18 årig er ikke en falliterklæring

Mange tror at optage et lån som 18 årig er en falliterklæring. Dette er dog et forskruet virkelighedssyn. Vi alle kommer fra forskellige baggrunde. Derfor kan der også være forskellige bevæggrunde. Disse kan gøre at man har brug for et lille lån, så man kan komme i gang. Her kan det være en ide at undersøge hvilke lånemuligheder der eksisterer derude. 

Her kan man både kigge efter et større lån såsom forbrugslån, der ofte kommer med forskellige renter, samt kviklån som er et mindre lån med en større rente. 

Alt efter hvad der er brug for, hvad enten det er et større lån til længere tid eller et mindre lån til en pludselig opstået krisesituation. 

Det gode ved at søge efter lån online er at det er nemt tilgængelig, du behøver ikke stille til sikkerhed for lånet, og du kan få det udbetalt næsten øjeblikkelig efter ansøgningen er sendt afsted. 

De eneste krav i Danmark til alder er, at man skal være over 18 år, hvis man skal låne penge.

Du kan finde en liste med alle vores lån her – eller en liste med alle vores kviklån her.