Kan man låne penge hvis man står i RKI?

Hvis du er endt i RKI kan det være vanskelig at få lov til at få et lån. Det er muligt at låne penge, selvom man står i RKI, men det er betydelig vanskeligere. Så du behøves ikke længere at stille spørgsmålet – kan man låne penge hvis man står i RKI?

Alle ved hvad RKI er, og alle ved at det er en skidt liste at komme på, men det er ikke alle der ved hvordan man ender i RKI. Heller ikke hvordan man eventuelt kommer ud af den liste igen. Oftest forbinder man RKI med et sted, hvor de dårlige betalere hører til. Dette er også korrekt, det er jo hvad det hele går ud på. Der er dog et men i denne sammenhæng. I RKI hører man ikke om, hvorfor personen er listet der.

Kan man låne penge hvis man står i RKI? Ja, det kan du. Klik her og kom til låneansøgningen.

Undgå at komme i RKI

Hvis man skal undgå at komme i RKI, skal du kunne betale alle dine regninger til tiden. Der kan forekomme tidspunkter hvor der kommer en økonomisk krise og du derfor ikke kan tilbagebetale på gæld, betale husholdnings regninger osv. I sådanne tilfælde kommer du i RKI, hvis du ikke får tilbagebetalt dem man skylder. 

Grunden til at det bliver vanskeligere at låne penge hvis du er røget ind på RKI listen, er fordi der derved er bevis for at du tidligere ikke har tilbagebetalt din gæld. Derfor vil der være en risiko for at låneudbyderen ikke får sine penge tilbagebetalt. Låneudbyderen kigger ikke på bevæggrundende for, hvorfor du ikke kunne betale.

Derfor er der ekstra regler og retningslinjer der skal opfyldes hvis du skal låne penge og allerede er skrevet op på RKI listen.

Skal du låne, så er der større sandsynlighed, hvis du finder en medansøger, som kan være kautionist.

Klik her og kom til låneansøgningen.