Kviklån i tal – sådan ser det ud i Danmark

De seneste år er populariteten for kviklån steget. Det er ikke så mærkelig at populariteten er steget i samme hastighed, som det er blevet vanskeligere at tage lån i banken. Nu kan man låne uanset hvem man er. Man behøver ikke engang at møde op og forsvare hvad man vil bruge pengene på. 

Eftersom det er blevet så meget nemmere at tage et lån, skal man være opmærksom på, hvad der står med småt. På den måde opelever man ikke, at lånet bliver dyrere end forventet. 

Mange oplever at kviklån har fået et negativt rygte. Dette kan skyldes mange ting. Blandt andet at ÅOP for kviklån kan være vanskelig at gennemskue. Den beregnes ud fra at man optager 12 lån lige efter hinanden med renters rente. Her kan ÅOP for kviklån blive kunstig høj, da man ikke altid tilskrives renters rente. Dette kan forvirre og gøre det vanskelig at vide lige præcis, hvor meget ÅOP for lånet faktisk kommer til at være. Kviklån i tal kan derfor være vanskelig at udrede.

Hvorfor?

Et kviklån ofte lidt dyrere end et længere varigt lån, eftersom det ofte er kortere tilbagebetalingstid og lånebeløb. 

Der er mange der er bange for at komme i gæld ved at optage et kviklån. Dette er ikke en ubegribelig frygt. Der er i 2019 kun fundet en procent af sagerne der er endt i fogedretten grundet misligehold af lån. 

Et af problemerne med dem der får en negativ oplevelse med kviklån, er at ca. 40% af de adspurgte lånere ikke havde overvejet andre typer lån, før de optog et kviklån. 

Her kunne det være gavnligt at have undersøgt markedet for forskellige lånemuligheder. På denne måde kunne man have sikret sig, at man havde fundet det lån der passede bedst for dig og din situation. 

Nogle af de fordele der er med kviklån frem for andre lånetyper, er at de er hurtigt udbetalt, og derfor gode til brug ved uforudsete hændelser, hvor du får brug for peng med det samme. Derudover skal du ikke stille til sikkerhed for lånet. Det betyder at der er stor frihed med Kviklån, samt hele processen foregår online. 

Kviklån i tal – det er blevet populært

Der ses at 20.000 kviklån blev udgivet i 2010, til en værdi af 37 millioner kroner. Senere er dette tal er steget til 160.000 kviklån i 2014 til en værdi af 430 millioner kroner. 

Dette betyder at selvom der har været et negativt ry omkring denne lånetype, er der stadig mange der har haft gavn af fordelene ved kviklån. 

Det bedste råd der kan gives ved optag af et kviklån er: Sørg for at kigge alle muligheder igennem. Vær opmærksom på omkostningerne af lånet, således at man ikke overraskes ved lånets betingelser og vilkår. 

Derudover skal man bare nyde friheden ved mulighed af at optage et lån uden sikkerhed, med hurtig udbetaling. 

Du kan finde hele vores liste af kviklån her